Десерти

Вкусете ги нашите специјалитети од традиционалната кујна направена по рецептот на старите мајстори. Уживајте во вкусната македонска храна во пријатна атмосвера со вашите најблиски.

Црна палачинка
Печено јаболко, карамел прелив

Алергени: глутен, јајца

Баклава

150 гр

Алергени: јаткасти плодови, млеко, глутен

Топло-ладен колач

200 гр

Алергени: глутен, млеко

Штрудла со јаболка “Стара Куќа”

200 гр

Алергени: јаткасти плодови, млеко, глутен

Сладолед ( топка )

50 гр

Алергени: млеко

Таан во грне

200 гр

Алергени: јаткасти плодови, млеко, сусам

Кадаиф со ореви и сладолед

200 гр

Алергени: јаткасти плодви, млеко, глутен

Туфакија
телешко, кромид, сува пиперка

200 гр

Алергени: јаткасти плодови, млеко

Овошна салата

250 гр

Алергени: 

Апетисани

100 гр

Алергени: јаткасти плодови